Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компроматна война се води в Петрич

Снимка: kmeta.bg

Взаимните обвинения между групата от бизнесмени и политици  в Петрич, които искат оставката на кметското ръководство, и обявилото се в защита на Вельо Илиев и екипа му сдружение на кметовете от общината, стигнаха до парламента.

Недоволните от управлението на Петрич бизнесмени, граждани и политици, които поскаха оставки и затвор за кмета и неговия екип, като го обвиниха в корупция и злоупотреби при провеждането на обществени поръчки, изпратиха писмо до всички представени в парламента политически партии и се срещнаха с група депутати. Днес на такава среща с Реформаторския блок бе и кметът на общината Вельо Илиев, който е и един от създателите на СДС-Петрич. Пред съпартийците си той заяви, че ще съди заместник-председателя на Комисията по антикорупция Методи Андреев, ако наистина го е нарекъл "бандит" по време на срещата с бизнесмени и общински политически лидери от Петрич, която бе вчера. Като ответна реакция сдружението на 53-мата кметове от общината също разпространиха отворено писмо, в което изнасят данни за неправомерно, според тях, ползване на земеделски земи, пасища и мери от общинския и държавен поземлен фонд, с което местни политици неправомерно са се облагодетелствали с европейски субсидии в размер на повече от 1 000 000 лева. В информация, изнесена в отвореното писмо са цитирани имена на общински съветници и сина на местния депутат. И двете враждуващи групи настояват прокуратурата, която била затрупана от сигнали през последната година и половина, да си свърши работата в разумни срокове. Според кмета на Петрич, атаките срещу него и екипа му са мотивирани от лични интереси и се използват предизборно от местни политици. Девет политически партии в местния парламент снеха доверието си от кметския екип.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44