Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завърши ремонтът на участък от автомагистрала "Струма" при дупнишкото село Дяково

Снимка: БГНЕС

Предсрочно е завършил ремонтът на участък от автомагистрала "Струма" при дупнишкото село Дяково. Движението е възстановено. Ремонтът се наложи, защото пътното платно се напука година и половина след пуска на автомагистралата.

От дъждовете тази пролет се отвори 15-20-метрова пукнатина. Крайната дясна лента и дори част от мантинелата са бяха смъкнали 3-4 сантиметра. Пукнатината първоначално беше залята с течен асфалт. Геодезисти проучиха терена и започна възстановяването на компрометираната част от трасето - възстановяване на дренажната система, допълнително укрепване с колони на терена и дреги. Срокът за завършване на ремонта беше 19 юни тази година. Екипът обаче приключил предсрочно. Възстановителните работи са за сметка на фирмата изпълнител, след като аутобанът е в гаранция. Ремонтираното трасе е върху дере - Слатинския дол, където подпочвените води трудно могат да се овладеят, трябвало да се повдигне самата магистрала в този участък, коментират местните в близкото Дяково.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44