Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци почистват и освежават дворовете на четири болници в страната

Д-р Мария Чорбева: Персоналът не достига и затова всяка помощ ни е от полза

Снимка: БГНЕС

Доброволци от инициативата "Приказки без край" почистват и освежават в неделя четири болници в страната. В София ентусиастите се събраха в двора на Втора градска болница, за да почистят от боклуци зелените площи и да пребоядисат пейките.

Невъзможно е да поддържаме двора със собствени сили, обясни заместник-директорът на болницата - д-р Мария Чорбева и допълни:

Всички лечебни заведения сме в такова положение, че средствата никога не достигат, така че всяка една помощ, която и се оказва, я приемаме. Не е само въпросът до средства. Персоналът също вече е малко по лечебните заведения. Санитарите са много малко и докато свършат работата по отделенията и клиниките, за съжаление, дворът остава на заден план.

Трябва да облекчим престоя на  нашите пациенти, на децата - да им намалим стреса, който преживяват. В момента са 22 деца в отделението на болницата. Поддръжката на двора ще създаде тези условия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44