Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В понеделник започва ремонтът на третия участък от бул. "Цариградско шосе" в София

Снимка: архив, БГНЕС

Ремонтът на третия участък от столичния булевард "Цариградско шосе" започва от понеделник. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов представи пред журналисти на място временната организация на движението в ремонтирания участък.  Той ще обхване северното платно в частта от хотел Плиска до моста над алея „Яворов“.

От 04.30 часа на 1 юни 2015 година до 24.00 часа на 30 юни 2015 година всички превозни средства ще ползват само платното, което в нормални условия е за движещите се от центъра към околовръстния път. За около 15 дни се затваря и тунелът под бул. "Цариградско шосе" към Телевизионната кула до Семинарията, обясни Христов:

Имаме ангажименти от страна на Пътната полиция за допълнителни постове - да подпомагат, регулират или да контролират трафика. Организацията на движението на градския транспорт, аналогично с всички останали превозни средства, двупосочно в този участък, включително и тролеите. Тези, които бяха доставени миналата година, са снабдени с дизелов двигател, което им позволява в този участък да се движат автономно. Спирките, в рамките на двупосочното, се закриват две. Тази, по посока центъра, ще работи, а в обратна посока - ще бъде закрита.

От 04.30 часа се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „П. Яворов” и ул. „Алфред Нобел”, включително и тунелната връзка от бул. „Цариградско шосе” към бул. „П. Яворов”.  Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул.„Цариградско шосе” в същия участък.

Автобусна линия № 305 в посока „Централна гара“ маршрута се променя от сп. „Х-л Плиска“ при ул. „Алфред Нобел“ надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов“, наляво по ул. „Шипченски проход“, надясно по бул. „Михай Еминеско“, бул. „Ситняково“ и по маршрута си. В посока ж.к. „Младост“ маршрута не се променя.

Тролейбусите от линии № 4, 5, 8 и 11 се пренасочват в южното пътно платно. Автобусните линии, които не променят маршрута си, се пренасочват в южното пътно платно в участъка на ремонта на булеварда, съгласно въведената временна организация на движение.

Разкрива се временна еднопосочна спирка - „ул. Хемус“ за Автобус № 305 на съществуващата трамвайна спирка на ул. „Шипченски проход” по посока пл. „Централна гара”.

Закриват се еднопосочни спирки „бул. Пейо Яворов“ с код: 0073 и „ул. Александър Жендов“ с код: 1819 за тролейбусни линии № 4, 5, 8, 11 и за автобусна линия № 84 в посока пл. „Орлов мост”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44