Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Календерска е кандидатът на "България без цензура" за кмет на София

Снимка: БГНЕС

Мария Календерска е кандидатът за столичен кмет на "България без цензура". Това обяви пред журналисти лидерът на партията Николай Бареков. Той каза, че Календерска е издигната от Инициативен комитет като независим кандидат, но ще бъде подкрепена от ББЦ и допълни:

Издигането на едно ново и младо лице в политиката, каквото е Мария Календерска, ни дава възможност да вкараме човек, който, влизайки в Столичния общински съвет или в кметството на град София, ще им обърка сметките. 25 години София се управлява от едни и същи хора по един и същи модел. Сменя се лицето на модела, но той остава същият. Едни и същи партии влизат вътре, мамят софиянци и 25 години само нараства бюджета на столицата.

Образованието е между основните приоритети в програмата на Мария Календерска. Тя заяви, че ще работи за младите хора, които искат да останат и да живеят в България:

Смятам, че е абсолютно възможно София да има едно ново средище на студенти. Това е работното име на нашето предложение за нов Студентски град в северната част на София, където да е консорциум между Столичната община, ВУЗ-овете в София, работодателските организации, Министерството на образованието и Министерството на културата. Там никой частник да не може да придобие собственост и да поканим западни университети, които да си направят филиали там. Да идват хора от няколко континента и от Балканския полуостров, които да харчат парите си в София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44