Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Докладът за малтретираната родилка в Тетевенската болница ще е готов тази вечер

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

Докладът на здравната агенция за малтретираната родилка в Тетевенската болница и смъртта на бебето й ще е готов тази вечер. Фактите от проверката ще бъдат публикувани на сайта на здравното министерство утре. Предстои и среща на министър Петър Москов с кмета на Тетевен за бъдещето на болницата.

В Тетевен в момента по същество няма АГ отделение, защото двамата лекари са си подали оставката. На тази база днес с моя заповед е командирована линейка и екип на спешна помощ от Ловеч, който да осигури транспортиране на бременни и родилки от Тетевен, които досега са били предмет на действието и на грижите на Тетевенската болница до съседните болници в Ловеч и Троян. На болниците в Ловеч и Троян им е наредено да осигурят или да гарантират прегледа и нуждите от лечение на бременните жени от Тетевен, които досега са се лекували там, а РЗИ ще направи проверка и обхват на всички бременни жени и родилки, които досега са били предмет на тетевенската болница.

Здравният министър посети болница "Лозенец" и поздрави родителите на най-малкия пациент с трансплантиран черен дроб.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44