Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистренската община Кайнарджа е домакин на ІХ международна конференция на европейската мрежа "Места на мира"

Снимка: Община Силистра

Силистренската община Кайнарджа днес ще бъде домакин на ІХ международна конференция на европейската мрежа "Места на мира". Очаква се по време на форума общината да получи покана за членство в мрежата.

Конференцията се провежда с активното съдействие на сдружението Европейски институт по културен туризъм "Еврика", съобщи кметът на Кайнарджа Любен Сивев. До момента участие във форума са потвърдили 23-ма представители на различни организации от Потругалия, Холандия, Германия, Румъния и България.

Европейската мрежа "Места на мира" е създадена през 2000 година в Португалия. Основната ѝ цел е да работи за опазването на богатото историческо и архитектурно наследство, свързано с подписване на мирни договори.

Конференцията ще се състои в Посетителския център в с. Кайнарджа до историческата чешма, където през 1774 г. е подписан Кючюккайнарджанският мирен договор между Руската и Османската империя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44