Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Калфин: Събарянето на незаконните къщи няма да реши проблема в Гърмен

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Събарянето на незаконните къщи няма да реши проблема в Гърмен, защото ще напълни гората с отритнати, преследвани и гладни бездомници, които заради своето физическо оцеляване ще бъдат заплаха на всички жители от общината, смята вицепремиерът Ивайло Калфин. С подобни мерки няма да се получи и възпитателният ефект, защото тези, на които някои искат да дадат урок, въобще не гледат телевизия и не четат медии, посочи Калфин в профила си във Фейсбук. 
Според него решението на проблема е в тежка и безкомпромисна битка с бедността, която засяга и безработни, и работещи от всички етнически групи. Освен увеличаване на минималните доходи и заетостта са необходими справедливи данъци, работеща икономика и ефикасна администрация, смята социалният министър.

Информацията е на БТА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44