Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападнаха журналистически екип в Гърмен

Снимка: Кети Тренчева

Група футболни запалянковци нападна журналисти на протеста в село Гърмен. Малко след 16.00 часа група от протестиращите - ултраси и футболни запалянковци от столицата във видимо нетрезво състояние, се опитаха да проникнат в ромския квартал "Кремиковци" на община Гърмен по един от страничните пътища. Част от тях започнали да удрят преминаващ автомобил на журналистически екип с обвити в плат метални тръби. Една от колите е с изкривен капак, пострадал е и оператор. След подаден сигнал до намиращите се на близо полицаи има задържан  за извършеното нападение срещу журналисти. Задържаният е отведен в районното управление на МВР в Гоце Делчев, където ще му бъдат повдигнати обвинения. 

Междувременно представителите на полицията и жандармерията формират екипи на няколко места заради опитите на протестиращите вече не местни жители, а футболни запалянковци да проникнат в ромския квартал "Кремиковци"  в община Гърмен. Очаква се ескалация на напрежението, тъй като тези споменати футболни запалянковци употребяват алкохол през целия следобед и отправят непрекъснати заплахи срещу живеещите наблизо роми. 

Междувременно екипите на жандармерията завардиха още два изхода, за да препречат достъпа им до квартала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44