Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Украйна очаква да получи от Русия обезщетение за анексирането на Крим и разрушенията в Донбас, пише руският вестник Независимая газета, като цитира изявление на украинския заместник-министър на правосъдието Наталия Севостянова. "Като инструмент е твърде ефективно налагането на запор върху имущество в чужбина", каза още Севостянова. Във Върховната рада вече бе внесен законопроект за национализация на цялата държавна и частна собственост на руски субекти, пребиваващи в Украйна. Депутатите обаче не се осмелиха да го приемат. Сега въпросът отново може да бъде включен в дневния ред, смята "Независимая газета".

Изданията зад Океана коментират новоприетия закон относно масовото събиране на данни за телефонни разговори от разузнавателните служби в Съединените щати.

Отдавнашната борба в Конгреса за правото на личен живот приключи с първото сериозно ограничение на шпионирането от властите след атентатите от 11-и септември 2001 г. в САЩ, отбелязва Уолстрийт джърнъл.

Гардиън обаче уточнява, че съгласно приетия регламент това ограничение ще влезе в сила едва през септември.

Вестник Вашингтон таймс пише, че решението на Сената има подкрепата на разузнавателната общност, която увери, че законът няма да намали значително възможностите ѝ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44