Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Мюнхен се събират десетки хиляди протестиращи срещу политиката на Г-7

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Днес в Мюнхен се събират десетки хиляди протестиращи срещу политиката на Г-7. Срещата на седемте най-развити индустриални страни започва на 7-и юни в баварския замък Елмау.

Демонстрантите ще изразят несъгласието си най-вече с подготвяното споразумение за свободна търговия със САЩ.

Около замъка в Елмау от дни е изграден палатков лагер на протеста. Очаква се там днес и утре да пристигнат до 5 000 души.

В първата демонстрация срещу Г-7 днес в Мюнхен участие според полицията ще имат между 10 и 30 000 души. Не се очакват безредици или насилие, тъй като организаторите на протестите работят заедно с полицията и гарантират мирното провеждане на митингите.

Въпреки това Мюнхен и Гармиш-Партенкирхен са блокирани от многолюдни полицейски части, които трябва да осигурят безпрепятственото провеждане на срещата на Г-7.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44