Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порой с градушка порази Сливен и региона

Снимка: Бояна Петрова

Порой с гръмотевици и градушка се изля в Сливен и региона. Над 50 литра на кв. метър е падналият дъжд. Улиците в областния град отново се наводниха, в планинските села падна градушка колкото орех. 

Дъжд наводни отново улиците на Сливен, по които потекоха реки. Има сигнали за наводнени приземни етажи. Движението в Сливен и региона беше затруднено. Най-засегнати са ниските части на областния град и тези с непочистени шахти. Във винаги проблемния район до Колодрума няколко автомобила се потопили до стъклата. Полиция въдвори ред на мястото на наводнението. Затруднено е, както при всеки дъжд, движението и край Железопътната гара, над бившия Елпром и Градинския мост.

Шахтите не могат да поберат голямото количество вода и затова улиците се наводняват, гражданите с автомобили да не минават през проблемните зони, призоваха от общинската администрация.

В Сливен падна и дребна градушка, а градушка колкото орех удари по-късно Жеравна и котленския район. Едрият град напукал стъклата на спрените в туристическото село автомобили, убил посевите на хората за домашни нужди.

Дъждът в Сливен и региона продължава, макар и по-слаб от първоначалния.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44