Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воден празник зарадва децата в Благоевград

| обновено на 05.06.15 в 19:37
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Истински воден празник подариха на децата от Благоевград държавните институции, ангажирани с опазването на природата. Повод за това беше Световният ден на околната среда.

Десетки малчугани от училищата и детските градини в областния център се забавляваха  на площада пред общината-домакин. Освен много игри и състезания, децата имаха възможност да наблюдават как се прави изследване на питейната вода в изнесените лаборатории на ВиК и Регионална здравна инспекция. Всеки желаещ можеше да провери  личната хидратация на организма си. Съорганизатор на инициативата беше столичното сдружение "Аз обичам водата". За първи път в България толкова държавни институции се обединяват в такава кауза, заяви председателят на сдружението Антоанета Салфидж.

За мен това е изключително успешно, защото аз не съм чувала всички институции, които отговарят за околната среда, да се обединят на едно място. За мен това е голямо постижение. Смятам, че все още в национален мащаб това е много трудно да се случи, но ето, че Благоевград показа, че може и тези хора си подадохме ръка всички заедно, обясни тя.

След детския воден празник в арт салона на Радио Благоевград беше открита изложбата с най добрите снимки от националния  фото конкурс "Чешмите на България".

Тази прекрасна фотоизложба, която наистина много се хареса в София, съм убедена, че всъщност ще се хареса и на благоевградчани. Още повече, че тук има и снимки, които са от този регион, посочи Салфидж.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44