Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празник на близнаците в Силистра

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Празник на близнаците организира днес Силистренското сдружение „Двойна радост”. Очаква се тържеството да събере повече от 30- двойки близнаци.

С тържество в обновения Дунавски парк на Силистра сдружението ще отбележи десетата годишнина от създаването си. Организацията е учредена от майки на близнаци, а целта й е да работи за защита правата на семействата с две или повече деца от едно раждане.

В община Силистра живеят близо 70 двойки близнаци. За десетте години дейност сдружението е давало предложения за законови промени. В резултат на взаимодействието с общината са премахнати таксите в детските градини и яслите за децата-близнаци и многодетните семейства, а през миналата година те са освободени и от плащане на такса в млечната кухня.

Празникът ще започне в 10,30 часа с дефиле в центъра на града и ще продължи на откритата сцена в Дунавския парк.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44