Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват бившия кмет на Ракитово Емилия Еленкова

Снимка: архив

Окръжната прокуратура в Пазарджик започва разследване на бившия кмет на община Ракитово Емилия Еленкова за престъпление по служба.

Разследването срещу Емилия Еленкова е заради това, че в качеството си на длъжностно лице през 2011-та година , с действията си е нанесла щети на общината за над 213 хиляди лева, които с натрупаните лихви и неустойки към днешна дата са набъбнали на 800 хиляди лева. Става дума за някоклко договора, два от които са за ремонт на градската баня. В договора е записано, че ако до два месеца фирмата не получи 35 процента авансово плащане на определената сума за ремонт, то строителят след това получава 120 процента от цялата сума, без дори да е извършил ремонтни дейности. Авансовото плащане не е извършено, а в администрацията на общината липсват и договорите с фирмата, която в последствие се оказва и с фалшив адрес. Според разследващите това е класически пример за източването на общината. Разследването се провежда от следствения отдел на окръжната прокуратура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44