Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки хиляди души ще протестират днес срещу срещата на Г-7

Очаква се около 10 000 души да протестират днес срещу срещата на Г-7 в Мюнхен и в Гармиш-Партенкирхен. Утре в замъка Елмау  се събират лидерите на седемте най-развити индустриални държави, за да обсъдят някои от най-належащите световни проблеми. Русия и този път е изключена от срещата.

В Гармиш-Партенкирхен продължават да прииждат демонстранти, които ще протестират срещу Г-7. Обвинието им е, че седем държави в света се опитват да ръководят останалите и също така, че не намират отговор на най-болезнените въпроси. Протестът е и срещу планираното подписване на споразумение за свободна търговия със САЩ. Поне 10 000 души ще демонстрират днес в Мюнхен. Полицията вече е блокирала града, блокади обявиха и организаторите на протестите.

На срещата една от основните теми ще бъде ситуацията в Украйна. Очаква се лидерите на Германия, Франция, Великобритания, САЩ, Канада, Италия и Япония да обсъдят идеята за нов План Маршал за Украйна, с който да я извадят от орбитата на влияние на Русия. Има и много противници на тази идея, които смятат, че планът няма да донесе успех, тъй като в Украйна липсва политическа воля и структури за провеждане на реформи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44