Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

430 работни места ще бъдат открити в Ловешко до края на месеца

До края на месеца в Ловешка област ще бъдат разкрити 430 работни места. Това ще стане по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси”. Безработицата в региона е едно от най-високите в страната, като в община Угърчин е над 55 на сто, а в община Ябланица почти 44 на сто. 

Новите работни места са за срок от 4 месеца, а наетите трайно безработни ще получават по 380 лева месечно.

Почти 260 човека ще бъдат назначени в реалния сектор, а останалите  ще са ангажирани с превантивните дейности и мерки за защита от бедствия, свързани с обилни валежи и необходимостта от предприемане на своевременни действия за преодоляване на потенциалния риск от наводнения и кризи.

Общините трябва да предоставят информация какви точно дейности ще извършват одобрените от областния управител 172 безработни лица. Най-много от тях ще бъдат назначени в община Луковит, където безработицата надвишава 35 на сто.

Според последните данни на регионалната служба по заетостта повече от половината регистрирани в бюрата по труда са трайно безработни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44