Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не трябва да се страхувате от Русия, призова Путин

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Светът да не се страхува от Русия, призова президентът Владимир Путин в пространно интервю за италианския вестник "Кориере дела сера". Според Путин идеята, че един ден Русия би могла да атакува НАТО, е лишена от смисъл и няма никакво основание.

Ние не сме агресори. Пакт с Европа. Паритет със САЩ, е обобщението от двучасовото интервю на Владимир Путин. В него той дава да се разбере, че не по вина на Русия заради украинския конфликт взаимоотношенията с Европа са се влошили, а Италия има значителен принос за подобряване на диалога със Евросъюза.

Руският президент обясни необходимостта от икономически съюз от Владивосток до Лисабон, досега в застой – факт, който засяга икономическите и енергийни взаимоотношенията на Русия с Европейския съюз. Той подчерта, че ако някои смятат, че Русия проявява агресивност, то това е само спекулация и е напълно неоснователно, че тя може да атакува НАТО и уточни, че страната му си сътрудничи със САЩ не само по контрола на оръжието, антитероризма и ядрената програма на Иран, но и по много други въпроси.


На 9-и и 10-и юни Владимир Путин ще посети Италия, световното изложение Експо 2015 в Милано, ще се срещне с премиера Матео  Ренци и с папа Франциск.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44