Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ренци: Гърция трябва да изпълни реформите, а не да излиза от еврозоната

Матео Ренци
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският премиер Матео Ренци зави, че излизане на Гърция от еврозоната би било грешка, но гръцкото правителство трябва да изпълни необходимите реформи.

В кулоарите на срещата на върха на Г-7 Ренци изтъкна, че правителството на премиера Алексис Ципрас трябва да разбере, че е необходимо да осъществи реформи, макар че по думите му излизане на Гърция от валутния съюз би било "икономическа и геополитическа грешка".

Вчера министри от кабинета на Ципрас обявиха, че Гърция е твърдо решена да отхвърли последните предложения на Европейския съюз, целящи да бъде избегнат дефолт на страната.

Преди дни Ципрас окачестви европейските предложения като абсурдни и обясни, че Атина няма да приеме споразумение, което не включва преструктуриране на колосалния дълг на страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44