Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министрите на финансите на Гърция и Германия се срещнаха в Берлин

| обновено на 08.06.15 в 13:07

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис се срещна в Берлин с най-твърдия си противник - германския министър на финансите Волфганг Шойбле - без обаче да направи коментар пред медиите при пристигането си, предаде ДПА.

Германски официални лица посочиха, че двамата министри няма да позират за снимки и няма да дадат пресконференция след срещата си.

По-късно днес в германската столица Варуфакис ще изложи аргументите си за предоставяне на повече свобода на действие на Атина при решаването на дълговите ѝ проблеми. Гръцкият министър на финансите ще участва довечера в дебат, организиран в германската столица от фондация "Ханс Бльоклер", която е близка до Обединението на германските профсъюзи, съобщава БТА. По същото време в замъка "Елмау" в Бавария приключва срещата на Г-7.

Вчера Гърция и Европейският съюз (ЕС) си размениха остри реплики във връзка с последните искания на Брюксел за икономически реформи от Атина. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини гръцкото правителство, че изопачава предложенията на ЕС, които премиерът Алексис Ципрас окачестви в петък като "абсурдни".

Ципрас и Юнкер ще се срещнат отново в белгийската столица в сряда.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44