Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ренци: Г-7 е заинтересована от завръщането на Русия на международната сцена

Владимир Путин пристига днес на официално посещение в Италия

Матео Ренци
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Г-7 е заинтересована от връщане на Русия на международната сцена, заяви италианският премиер Матео РенциТой даде уверение, че по време на срещата на групата в разговорите не е имало нищо негативно по адрес на Москва и е била призната важната ѝ роля за уреждането на кризи като тази в Сирия.

Ренци подчерта още, че връщането на Русия на международната сцена ще зависи основно от изпълнението на Минските споразумения за Украйна.

Италианският премиер направи това изказване в навечерието на визитата на руския президент Владимир Путин в Италия.

Визитата на руския президент в Италия е свързана и със световното изложение "Експо 2015" в Милано. По предварителна информация там ще го придружава премиерът Матео Ренци. Путин ще посети павилиона на своята страна, където ще се проведе празник на Русия с богата музикална и танцова програма, дегустация на типични руски храни и представяне на различни производствени отрасли.

Мерките за сигурност заради руския президент в Милано, както винаги, ще са засилени, но не задушаващи, обясни квесторът на града Луиджи Савина.

В Рим Путин ще се срещне с италианския си колега Серджо Матарела, след това ще бъде на частна аудиенция при Папа Франциск. Това е втора среща между тях като потвърждение на синхрона по различни теми от международната политика и не само. От своя страна италианският външен министър Паоло Джентилони заяви, че Италия няма да прекрати диалога си с Русия, оставайки свързана със западните си съюзници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44