Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжната прокуратура в Пазарджик разследва кмета на Белово и началника на общинската служба „Замеделие“ в град Септември

Окръжната прокуратура в Пазарджик разследва кмета на Белово Костадин Варев и началника на общинската служба „Земеделие“ в град Септември Анета Кечева за съставяне на документи с невярно съдържание. Срещу Варев е образувано и досъдебно произвоство за престъпление по служба и за сключване на неизгодни сделки.

Според разследването, през месеците юли и август на 2014-а година, при условието на продължаващо престъпление, Костадин Варев и Анета Кечева са съставили пет констативни протокола за трайно ползване на 222 имота в землищата на Белово и няколко околни села, без да е извършена проверка на място. Според държавното обвинение кметът на Белово е поискал преобразуването на 150 публични общински имоти в частна собственост, с цел да набави облаги за себе си и за фирмата „Българско земеделско производство“ ООД, със седалище София. Варев е продал на фирмата имоти на безценица, с което е ощетил Общината. Фирмата е платила 2 милиона лева за над 33 хиляди декара земи, които по-късно е ипотекирала в банка за над 10 милиона лева. Разследват се и продажбите на още 281 имота.

От прокуратурата уточняват, че в хода на разследването ще бъдат направени техническа-софтуерна, съдебно-оценъчна и икономическа експертизи. Ще бъдат изискани и фотокарти на землищата, направени чрез сателитни снимки. В подписка жителите на Белово настояват за отстраняването на Костадин Варев от поста му, за да не пречи на разследването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44