Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официалното посещение на Владимир Путин в Италия започна от Експо 2015 в Милано

Официалното посещение в Италия на руския президент Владимир Путин тръгна от изложението Експо 2015 в Милано с около 50 минути закъснение. Там го посрещна италианският премиер Матео Ренци.

Церемонията по пребиването на Путин в Италия започна с издигане националните знамена на Италия и Русия в централната зала на Експо 2015 в присъствието на министри, политици, на други официални лица и на много гости. Събитието е посветено на празника на Русия днес на Експо 2015.

В приветственото си слово Путин обърна внимание на историческата и културна връзка между Италия и Русия и обясни значението на мотото на универсалното изложение. По темата за изхранването и по енергийните въпроси той получи подкрепата на премиера Матео Ренци, който също изтъкна значението на културния обмен между Русия и Италия, цитирайки Достоевски. Ренци и Путин ще разгледат павилиона на Русия и на Италия, след което двамата ще проведат съвместен разговор, последван от пресконференция.

Матео Ренци е първият европейски лидер, с когото Путин разговаря след срещата на Г-7 в Германия, което е знак за необходим диалог с руската страна по много световни и европейски въпроси, на които Италия държи. В тази посока ще протече и пребиваването на Владимир Путин по-късно днес в Рим, където ще се срещне с италианския президент Серджо Матарела и след това във Ватикана с Папа Франциск. Програмата предвижда вечеря на Путин при Силвио Берлускони.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44