Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП призова за контрамерки срещу "руската пропаганда в ЕС“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският парламент (ЕП) призова за контрамерки срещу "руската пропаганда в Европейския съюз“, както и срещу намесата на Русия в политическия живот в страните - членки. Гласуван беше текст, подготвен от докладчика от Литва Габриелиус Ландсбергис:

Само можем да съжалим, че 19 от нашите колеги се оказаха в незаконния списък за визова забрана в Русия. Това не е само обида към парламента, а спрямо целия Европейски съюз. Ще има още по-тежки санкции, ако не се спазват международните ангажименти, поети в Минското споразумение.

Резолюцията призовава Еврокомисията и страните - членки да създадат механизъм за наблюдение на руското финансиране и политическа подкрепа за партии и организации в Евросъюза.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44