Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск призова Путин да се ангажира "искрено" за постигане на мир в Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск призова руския президент Владимир Путин да се ангажира с "искрено и голямо усилие" за постигане на мир в Украйна.

Аудиенцията при папа Франциск продължи около 50 минути. Беше обсъдена кризата в Украйна. Във връзка с това папата потвърди, че е необходимо едно голямо чистосърдечно усилие за постигане на мир, подчертавайки важността от взаимен диалог, като всички заинтересовани страни спазват споразумението от Минск. Той обърна внимание на хуманитарната страна на проблема и необходимостта от съответно съдействие за пълното успокояване на ситуацията.

Що се отнася до конфликта в Близкия изток на територията на Сирия и Ирак, се отчете, че са нужни спешни мерки за мир от страна на международната общност.

Руският президент Владимир Путин се срещна и с президента на Италия Серджо Матарела, за когото поддържането на взаимоотношенията и диалога с Русия е важна страна за вътрешната политика и решаването на международните проблеми теми, които президентът Путин обсъди с премиера Матео Ренци в Милано.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44