Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК започва разследване срещу "Амазон"

Комисията ще разследва договорните условия между издателите и онлайн търговеца

| обновено на 11.06.15 в 14:04
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската комисия започва официално разследване на договорните условия между издателите и "Амазон" (amazon.com) - един от най-големите онлайн търговци в света - при разпространението на електронни книги, съобщи АФП.

Началото на разследването бе обявено от еврокомисаря по конкурентоспособността Маргрете Вестагер.

Мое задължение е да се уверя, че договореностите на "Амазон" с издателите не са във вреда на потребителите... Нашето разследване ще установи дали тези притеснения са основателни, посочва Вестагер в декларация, представена днес в Брюксел.

Говорителят на Европейската комисия по въпросите за конкурентоспособността Рикардо Кардосо допълни:  

Разследването, което започва ЕК, е официално разследване на практиките на "Амазон". Разследваме конкретни клаузи в договорите на "Амазон" с издателите на електронни книги, които пречат на останалите онлайн дистрибутори да се конкурират с "Амазон" при разработването на  иновативни продукти и услуги.

Компанията "Амазон", със седалище в американския град Сиатъл, е най-големият онлайн търговец в САЩ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44