Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията не е открила данни за престъпление на квесторите при провеждането на матурите тази година

Снимка: БГНЕС

Полицията не е открила данни за престъпление на квесторите при провеждането на матурите тази година, съобщи директорът на Националната полиция старши комисар Христо Терзийски. Той уточни, че ако в случая трябва да бъдат налагани наказания, решението може да е на Министерството на образованието. Според директора на Главна дирекция "Национална полиция" старши комисар Христо Терзийски, в случая с изнесената информация по време на матурите, вероятно става въпрос за административно нарушение.

От Главна дирекция "Национална полиция" съобщиха още, че от началото на месеца са проведени 33 проверки заедно с прокуратурата за нарушения по Закона за гражданската регистрация. Полицията провежда тези проверки във връзка с настъпващите избори и получените многобройни сигнали за незаконно регистрирани хора. Най-много незаконно регистрирани хора има във Видинско и Монтанско, съобщиха още от Главна дирекция "Национална полиция".

Все още няма конкретен заподозрян за убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, уточниха още от полицията. Преглеждат се големи количества от видеозаписи. Най-вероятно днес или утре полицията отново ще се обърне към гражданите в София за съдействие по случая.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44