Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: В следващите часове ще бъде постигнато окончателно споразумение между Гърция и кредиторите ѝ

В следващите часове ще бъде постигнато окончателно споразумение между Гърция и кредиторите ѝ, смята президентът Росен Плевнелиев. Следим отблизо преговорите и очакваме до часове постигане на компромис, заяви Росен Плевнелиев след срещата ЕС-Страните от Латинска Америка и Карибите.

Убеден съм, че в следващите часове окончателно споразумение ще бъде постигнато, работеше се снощи цяла нощ на всички нива. Лично в тези два дни аз имах две срещи с министър-председателя Ципрас. Имаше едно доста сериозно изкривяване на отношенията Гърция-Европейска комисия, но мисля, че в последните дни и часове сме свидетели на рязко сближаване на позициите.

България има план Б при евентуален банкрут на Гърция, съобщи президентът:

Ние си даваме сметка, че ако се стигне до обявяване на банкрут на Гърция, България ще бъде най-засегната. Искам да ви уверя, че са взети необходимите мерки, гръцките банки в България са добре капитализирани, валутният борд ни пази. Да не спекулираме излишно с тази тема, защото дори най-лошото да се случи в Гърция, ние сме толкова стабилни и добре капитализирани, че по-скоро би могло да има обратен ефект на изтичане на капитали към България.

Продължава разговорът между премиера на Гърция Ципрас и председателя на комисията Юнкер по плана за реформи и спасителния заем за Атина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44