Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминик Строс-Кан беше оправдан по делото за сводничество

| обновено на 12.06.15 в 16:07
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бившият директор на МВФ Доминик Строс-Кан беше оправдан по делото за сводничество, което се водеше срещу него във френския град Лил. 66-годишният политик само кимна с глава в отговор на оправдателната си присъда.

Няма доказателства, че Доминик Строс-Кан се е занимавал със сводничество - това заключи Наказателният съд на Лил, с което окончателно оправда бившия директор на Международния валутен фонд. Строс-Кан беше обвиняем заради участието си в секспартита с проститутки в луксозни хотели в Лил, Париж, Брюксел и Вашингтон.

По време на процеса през февруари той не отрече участието си в такива сбирки, но настояваше, че не е знаел, че компаньонките му са проститутки. Според съда Строс-Кан е бил обикновен клиент, който не подлежи на съдебни санкции. Заедно с него бяха оправдани 12 от 13-те обвиняеми по делото, като само един получи едногодишна условна присъда.

С това приключи съдебната сага по саксскандалите на Доминик Строс-Кан, които провалиха кариерата му и особено кандидат-президентската му кандидатура през 2012 г. Те започнаха с обвинението в изнасилване на камериерка в нюйоркски хотел през 2011 г., което му се размина с извънсъдебно споразумение. Последвалата жалба на френска журналистка също остана без последствия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44