Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестират и служителите на ОД на МВР в Русе

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Служителите на Областната дирекция на МВР в Русе също излязоха на протест срещу готвената пенсионна реформа в сектор "Сигурност".

От 4 години служителите на МВР не са получавали копче от това министерство и в този аспект от вчера сме свидетели на ново нахалство от гледна точка на това, че бяха осигурени скорострелно във връзка с нашите протести средства, за да се изплатят сумите за дрехи на неуниформения състав, като униформения състав пак вълци го яли. Това са хората, които искате да са на улицата и да защитават вашите интереси. 

Това каза Иван Павлов, председател на УС на Синдиката на служителите в МВР и разясни основните причини за недоволството на полицейските служители. Част от русенските полицаи ще се включат в националния протест и ще настояват за запазване на възрастта за пенсиониране. 

Аз съм на 47 години. Мен всичките тези промени изобщо не ме вълнуват. Целият ми живот е преминал в системата на МВР. На 17 години съм заловил първия си престъпник. Сменил съм толкова министри и ръководства на МВР, че нито ме вълнува кой е министър, нито кой е главен секретар, изобщо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44