Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Визатата на републиканския претендент за президент Джеб Буш в Берлин разгневи опозицията

62-годишният Джеб Буш, брат на 43-я и син на 41-я американски президент от клана Буш, е на посещение в Берлин. Германия е първата от трите европейски държави на възможният кандидат-президент на републиканците за следващите президентски избори в САЩ. След нея той ще посети обявените за стратегически партньори Полша и Естония.

Германия е първият европейски адрес  за Джеб Буш. Ден след като президентът Обама отлетя от Мюнхен след срещата на Г-7, милиардерът Джеб Буш кацна в Берлин. Дори имаше възможност да се ръкува с канцлера Меркел на един икономически форум.

Той обаче стои в деловата програма за неофициални срещи с министрите на финансите Шойбле и на външните работи Щайнмайер.  Опозицията в Берлин реагира, че с приемането на вероятния кандидат-президент на републиканците в САЩ на такова ниво,  Германия заема страна в предстоящата кандидат-президентска кампания за нов домакин на Белия дом. Говорител на министерството на финансите обаче реагира, че не е изключение министри да приемат неофициално известни мощни бизнесмени. Според официалните статистики Джеб Буш печели по един милион долара на ден от бизнеса си.

Германските медии коментират, че Берлин не е избран случайно за първа спирка от евротурнето на Буш – именно в Германия,  с която американците имат неизчистен проблем с подслушването, републиканците трябва да демонстрират позиция и стратегия по отношение на изключително важен проблем – борбата с тероризма и по-конкретно към „Ислямска държава“, нещо за което сегашният президент Обама е подложен на жестока критика в родината си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44