Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на външните работи Даниел Митов заминава на официално посещение в Македония

Даниел Митов
Снимка: mfa.bg

Министърът на външните работи Даниел Митов заминава в неделя в Република Македония.

В рамките на работното си посещение в Скопие първият дипломат на България ще разговаря с президента Георге Иванов, с министър-председателя Никола Груевски, с лидера на опозицията Зоран Заев, както и с водачите на двете основни албански партии - Али Ахмети и Мендух Тачи.

България се опитва да съдейства за преодоляване на политическата криза в Македония. След аферата с подслушването и последвалите я масови демонстрации, опозицията и правителството се договориха за предсрочни избори догодина. По въпроса за преходното управление обаче преговорите буксуват.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44