Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"53 325 семейства в България имат нужда от помощи всеки месец, за да оцеляват. Толкова хора на помощи не е имало от 2004 година, сочат данните на Агенцията за социално подпомагане. В последните две години мизерстващите българи са се увеличили със 7 процента", пише 24 часа в челната си публикация.

Вестникът публикува и призива на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България: "Първо реформи в енергетиката, после по-висока цена на тока". Преса също цитира шефа на конфедерацията Кирил Домусчиев на първата си страница с изказване по адрес на шефа на държавния регулатор: "Този човек е скаран с математиката“. "Предприятия ще спрат производство за един ден през идната седмица. По този начин работодателите ще протестират срещу поредното увеличение на цените на тока от 1 юли“, съобщава Стандарт във водещата си статия.

"Полицейският протест се втвърдява", констатира Труд в репортаж за вчерашното шествие на полицаи, пожарникари и надзиратели в центъра на София. "За демонстрациите в столицата пристигнаха ченгета от цялата страна, много от тях - заедно със семействата си.“ Те "искат четири оставки - на вътрешния министър Румяна Бъчварова и нейния заместник, на шефа на пожарната и на началничката на правната дирекция в МВР“. "Днес се очаква синдикатите, които искат тригодишно отлагане на пенсионната реформа в сектор "Сигурност", да опънат палатки пред парламента", допълва изданието.

Задава се бунт срещу здравния министър Петър Москов, твърди Преса, цитирайки заместник-председателя на ресорната комисия в парламента Емил Райнов. "Ако идеята на министъра за разделяне на пакетите, финансирани от здравната каса, на основен и допълнителен се приеме, хората ще излязат на бунт“, твърди Райнов. Според него предлаганата реформа ще ограничи достъпа до медицински услуги, а това може да провокира ситуация, подобна на тази от февруари 2013 година, когато българите получиха двойни сметки за ток и организираха масови протести, каза още депутатът от БСП, цитиран от Преса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44