Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мултидисциплинарна среща на изследователи се открива в Благоевград

Над 80 учени от 20 държави участват в годишната международна конференция по математически методи и модели в бионауките в Югозападния университет в Благоевград, 

Конференцията е посветена на актуални изследвания в областта на хуманитарните науки, а организаторите я определят като мултидисциплинарна среща на изследователи, които разработват и прилагат математически и изчислителни средства, за изучаване на явления от биологията, екологията, медицината, биотехнологиите и науките за околната среда. В световния форум участват учени от пет континента. 

Докладите, представени на конференцията, ще бъдат публикувани в списание "Биомат" и още три реномирани издания. Организатори са Министерството на образованието и науката, Съюзът на математиците в България и Европейското общество по математика и теоретична биология. 

В рамките на конференцията се провежда и школа за млади учени, а най-добрите разработки ще бъдат отличени с награди. Международната среща ще продължи до 19 юни в Университетския център "Бачиново" над Благоевград.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44