Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Даниел Митов ще изнесе лекция в Лондон

Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

Публична лекция, посветена на външната политика на Европейския съюз и погледа на България по темата, ще изнесе при посещението си в Лондон министърът на външните работи Даниел Митов.

Освен лекцията, ще имам и двустранна среща с министър Филип Хамънд, както и с държавния секретар по европейските въпроси Дейвид Лидингтън. Сред темите на разговор са още приоритетите на триото, свързано с председателството на ЕС, Великобритания, Естония и България през периода 2017-2018 година, както и развитието и реформите в Съюза като цяло.

Вие знаете, че сме в трио с Великобритания и Естония, когато говорим за предстоящото българско председателство на ЕС, и на практика сме започнали разговори по координиране на приоритети, позиции в рамките на самото трио, каза Митов.

Интервюто на Николай Кръстев с министъра на външните работи Даниел Митов ще може да чуете днес в предаването "12+3" на програма "Хоризонт".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44