Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джеб Буш влиза в надпреварата за президент на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият губернатор на американския щат Флорида Джеб Буш обяви, че влиза в надпреварата за президент. Той се смята за фаворит сред кандидатите на републиканците и основен съперник на претендента на демократите Хилъри Клинтън.

Джеб Буш откри официално кампанията си с обещанието, че ако бъде избран, ще поправи нефункциониращата според него система във Вашингтон. Той посочи, че ще работи в помощ на средния бизнес и за подобрение на, по думите му, неефективната външна политика на Хилъри Клинтън и Барак Обама.

Страната ни е поела много лош курс. Въпросът е: Какво ще направим в този случай? Въпросът за мен е: Какво аз ще направя в този случай? Аз съм решил - кандидатирам се за президент на Съединените щати.

62-годишният умерен консерватор, който е брат на бившия президент Джордж Буш-младши и син на друг президент - Джордж Буш-старши, заяви още, че за него институцията не би трябвало да се предава от един либерал на друг.

Джеб Буш за последно имаше ръководен опит в политиката като губернатор на Флорида до 2007 година. Като такъв той е работил успешно в създаването на нови работни места и се е фокусирал върху образованието. Очаква се по пътя към Белия дом той да акцентира върху своите постижения и да се опита да не се идентифицира с противоречивата фигура на брат си Джордж Буш-младши.

Джеб Буш ще трябва да се пребори с останалите негови съпартийци, които са се кандидатирали за президент, за да получи официалната номинация на консерваторите.

Досега има общо 11 републиканци, които участват в кампанията. Очаква се в близките седмици да се присъединят още няколко.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44