Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия ще добави над 40 нови междуконтинентални балистични ракети към арсенала си

Владимир Путин произнесе реч пред форума "Армия-2015"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин обяви, че тази година Русия ще добави над 40 нови междуконтинентални балистични ракети към ядрения си арсенал, съобщи Ройтерс.

На изложението на Международния военно-технически форум "Армия-2015" Путин заяви, че новите балистични ракети ще могат да преодоляват дори и най-съвършените технически системи за противоракетна отбрана. Предстои и изпитването на нови радиолокационни станции за откриване на въздушни цели, обяви още руският държавен глава.

Междувременно руският заместник-министър на отбраната Анатолий Антонов заяви, че страните от НАТО се опитват да въвлекат Русия в нова надпревара във въоръжаването. На форума "Армия-2015" Антонов заяви, че с такова впечатление остава Москва във връзка с твърденията на САЩ, че Вашингтон планира да увеличи своето военно присъствие в Източна Европа с разполагането на изтребители F-22.

По-рано американският министър на военновъздушните сили Дебора Лий Джеймс обяви планове за увеличаване на присъствието си в Европа заради нарастващото напрежение с Русия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44