Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сметната палата: Вежди Рашидов без лев в банка

Сметната палата
Снимка: БГНЕС

След кризата в Корпоративна търговска банка (КТБ) министърът на културата Вежди Рашидов няма нито един лев в банка. Това става ясно от имотните декларации, публикувани от Сметната палата.

В същото време лидерът на "България без цензура" Николай Бареков е декларирал 4 млн. лева от извънтрудови възнаграждения, а със съпругата му Мария Календерска имат значителни вземания - за над 1,2 млн. лева. От имотната декларация не става ясно откъде са те.

Декларации извън сроковете са подали 42 души, сред които е и отстраненият подуправител на БНБ Цветан ГуневГунев, на когото беше образувано досъдебно производство заради кризата в Корпоративна търговска банка и беше освободен от поста подуправител с ресор "Банков надзор", е декларирал два депозита - в евро за около 88 000 и в левове за 4 500. Гунев има и задължения - овърдрафт и кредитна карта на обща стойност 8 000 лева.

Управителят на БНБ Иван Искров пък притежава депозит повече от 50 000 лева. Спестяванията на съпругата му Гинка са за близо 12 000 лева, като и двамата са декларирали, че ги имат от лихви и трудови правоотношения.

Депутатът Делян Пеевски е подал уведомление, че за последната година няма промяна в имотното му състояние. Същото е направил и премиерът Бойко Борисов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44