Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има 10 законни къщи в ромския квартал на Гърмен

Снимка: архив


Само 10 са законните  къщи в ромския квартал на Гърмен. Проверката на Дирекция "Национален строителен контрол" е установила  че  две от незаконните постройки са съборени частично в рамките на срока за доброволното им премахване.

60-те декара общинска земя, върху част от които са изградени незаконните къщи в квартал „Кремиковци“, са със статут "земеделски ниви", призна  кметът на Гърмен Минка Капитанова:

Към момента имаме 29 закупени земеделски парчета, а удостоверенията за търпимост които са признати са само на десет постройки.

При спазване на законовите процедури и срокове, в края на месеца държавата може да пристъпи към принудително събаряне на незаконните къщи. Общината, оказа се, няма ангажимент да намери временен подслон на останалите без дом:

По Закона за устройство на територията имаме ангажимент имуществото, което е в къщите, ние трябва да го опишем и да се изнесе и да го съхраняваме.

За първи път кметът на Гърмен обяви, че в общината тече проверка  във връзка с издаването на документи  за търпимост на сгради с невярно съдържание:

Хората от квартал "Кремиковци" са били подлъгвани като са им издавани, дори и документи с невярно съдържание.
Резултатите се очакват след две седмици.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44