Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над двеста души се събраха в столичния квартал "Орландовци"

Снимка: БГНЕС

Над двеста души се събраха тази вечер в столичния квартал "Орландовци". Директорът на Столичната полиция Младен Маринов каза, че официално заявен протест в Общината за тази вечер няма.

Обстановката в "Орландовци" е видимо спокойна, няма напрежение. Хората обаче оживено обсъждат случващото се в квартала от няколко дни.

Старши комисар Младен Маринов заяви пред "Хоризонт", че полицията е взела предохранителни мерки и в други райони, населени с роми, в София, за да не се стига до проблеми. СДВР прилага и други форми на превантивен контрол и пресичане на кризисни ситуации.

Започна подписка за мир и сигурност сред жителите на квартала.

Пред Народното читалище "Райна Княгиня" са струпани значителни полицейски сили, както и водни оръдия. В района продължават да се събират много местни жители. По-рано вечерта местна група, под акомпанимента на ръкопляскания, танцуваше брейк, а след това и народни танци. Хората носеха националния трибагреник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44