Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френското правителство ще представи спешен план за справяне с кризата с бежанците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френското правителство ще представи спешен план за справяне с кризата с бежанците, след като през последните седмици бяха премахнати няколко импровизирани лагера със стотици хора, живеещи в мизерни и нехигиенични условия.

Спешният план за прием на бежанците, представян от френския вътрешен министър Бернар Казньов, е насочен главно към най-непосредствените проблеми с мигрантския поток, без засега да предлага дългосрочни действия. 

По думите на министъра първата цел е да се избегне създаването на нови импровизирани лагери, носещи риск за хигиената и сигурността. Тяхното разтурване ще продължи, като се търсят решения за подслон на бежанците. 

Очаква се министърът да разреши създаването на център за временно настаняване в района на столицата по молба на кмета Ан Идалго. Ще бъдат обсъдени и мерките за борба с нелегалните имигрантски мрежи и най-вече проблемът с мигрантите от Италия, които бяха спрени от френските власти.

 Министър Казньов призова италианското правителство да приеме система за подбор на бежанците, ако иска съдействието на европейските партньори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44