Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мишел Обама пристига на посещение в Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес в Италия на официално посещение пристига съпругата на американския президент Барак Обама – Мишел Обама. Тридневното й пребиваване включва Универсалното изложение Експо 2015 в Милано. 

Визитата на Мишел Обама започва от Милано. Най-напред ще разгледа галерията „Виктор Емануил”, където в американски ресторант е организирано събитие в нейна чест. 

Заедно с дъщерите си Саша и Малия и с майка си Мариан, тя ще посети църквата „Санта Мария деле Грацие”, за да види уникалната „Тайна вечеря” на Леонардо да Винчи. Придружена от съпругата на премиера Матео Ренци – Аниезе, Мишел Обама ще посети Експо 2015 и павилионите на САЩ и Италия, след което ще разговаря с Матео Ренци.

Според едноличния правителствен комисар на Универсалното изложение Джузепе Сала присъствието на американската първа дама на него е най-очакваното. Мишел Обама е съпроводена от експерти, работещи с нея по темите за здравословното хранене и с правото на момичетата да имат добро образование. Предстои ѝ среща с военните служители и техните семейства в американската база във Виченца, след което Мишел Обама ще се разходи из Венеция. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44