Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ предложи Виктор Йоцов за управител на БНБ

Виктор Йоцов
Снимка: БГНЕС

ПГ на АБВ внесе кандидатурата на Виктор Йоцов за управител на БНБ. Той има дългогодишен стаж в Централната банка и в МВФ. Йоцов каза:

В момента всички сте фокусирани около КТБ и наистина това е важен въпрос, защото той все още боли, все още не е разрешен. Но да не забравяме, че пред БНБ има много по-сериозни проблеми да решава в близко бъдеще. Това, така или иначе, ще отшуми. Това, което е сбъркано в БНБ, ще се оправи и нека да гледаме по-скоро напред.

Ивайло Калфин обясни какви са двете най-важни задачи пред новия управител на БНБ:

Трябва да се възстанови доверието към Централната банка. Настояваме не само да се търсят средствата, загубени или разпилени от КТБ, а да се отговори на въпроса какво не е било в ред в процедурите и какво трябва да се предприеме, така че случаят КТБ да не се повтаря повече. На второ място, ръководството на БНБ ще трябва да се занимае с нещо, което досегашното ръководство не вършеше. Много по-активна ангажираност и активност по отношение на Европейския банков съюз, общия европейски банков надзор и въобще институциите, които в момента се формират на европейско равнище.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44