Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок издигна две кандидатури за гуверньор на БНБ

Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок издига две кандидатури за гуверньор на БНБ - на Бисер Манолов, предложен вече от Движение "България на гражданите", и на Димитър Радев, номиниран от ГЕРБ.

Съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев обясни решението с възможността за истинско състезание между кандидатите, а реформаторите ще гласуват по съвест, още повече че депутатите имат право да подкрепят повече от една номинация. Кънев отрече постъпката им да е продиктувана от напрежение в Блока:

Не, няма напрежение в РБ. Първоначалната ни идея за общи кандидатури на партиите от мнозинството, не по наша вина, не беше осъществена. Аз не хвърлям нищо в чужди дворове, не сме такива хора. Факт е, че ние преговаряхме и изчакахме до последния момент. Много по-резонното е да дадем на 240 народни представители възможността да избират  между повече кандидати, след като още повече те имат право да гласуват за повече от един.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44