Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия разследват корупционна схема в телевизионните компании и футболния маркетинг

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия се проведе антикорупционна операция срещу трите големи телевизионни компании – РАИ, "Медиасет" и "Ла сете" и маркетинговата спортна фирма "Инфронт". Извършени са обиски в техни обекти в Рим, Милано и Неапол. Заподозрени са служители към министерския съвет.

Разследвани са общо 44 души - длъжностни лица към министерския съвет, от обществената телевизия РАИ, "Медиасет" - основана от Силвио Берлускони, другата частна "Ла сете", принадлежаща на Урбано Кайро, който е президент и на футболен клуб “Торино”, маркетинговата спортна фирма "Инфронт" със седалище в швейцарския град Цуг, с представителства по цял свят.

Длъжностните лица към министерския съвет са обвинени в корупция, тези от РАИ в съучастничество в корупция, ръководители на "Медиасет", "Ла сете" и "Инфронт" за незаконно присвояване. Впечатлява присъствието в случая на "Инфронт", известна с всеобхватния си контрол над италианския футбол, включително и националния отбор относно комуникации, телевизионни и търговски права, консултантска дейност.

Според магистратите корупционната схема се върти около предприемача Давид Бианчифиори, чиято фирма осъществява телевизионни продукции. Били са правени подкупи в някои случаи с фалшиви фактури или под формата на платени ваканции, самолетни билети, назначаване на работа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44