Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е домакин на годишното издание на най-големия икономически форум за Югоизточна Европа

Снимка: БГНЕС

София е домакин на годишното издание на най-големия икономически форум за Югоизточна Европа. Събитието се завръща в България с 10 кръгли маси и няколко съпътстващи инициативи.

Сред водещите събития в рамките на форума са представяне на Световната банка на законовата рамка за растеж и създаване на работни места в България, както и "кръгла маса" на министрите на икономиката в региона в рамките на българското председателство на процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Сред темите на форума са още инвестиционният план "Юнкер", високите технологии и продукти, инвестиционният климат и възможностите за инвестиции, промяната на градската среда, специалните икономически зони, както и специфичната дискусия за новата визия на реформата в здравеопазването.

Компания от 12 държави ще търсят партньори у нас.

Общата стойност на търговските сделки, които участниците очакват да реализират по време на изданието, е повече от 10 милиона евро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44