Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилни валежи в Южна България

Снимка: БГНЕС

В Пловдив в продължение на няколко часа валежите бяха интензивни. На много места по улиците и булевардите в града придвижването ставаше бавно, заради събралата се вода. Най-големи бяха задръстванията до транспортния възел Скобелева майка. От пожарната съобщават, че авариен екип извършва отводняване на цех в Комбината за цветни метали край Пловдив.   

Градушка падна снощи над Карлово и околните села. Днес общинската администрация извърши огледи, за да се установи какви са пораженията, съобщи кметът Емил Кабаиванов:

На първо място трябва да кажа, че язовирите и реките са сигурни и няма опасност към момента от скъсване на стени или преливане на речни корита. Имаме поражения, не са много тежки, като сравнявам 2005 и 2014 година, имаме наноси, повредени улични настилки, но нямаме съборени или изцяло наводнени сгради, нямаме пострадали хора. Градушката беше няколко минути, но за щастие примесена с интензивен дъжд, така че не беше суха градушка и се надявам пораженията по земеделската продукция да не са много големи.

В Димитровград валежите от снощи са близо 40 литра на квадратен метър, в Хасково - 10 литра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44