Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВАС: Стопанската академия остава със служебен ректор

проф. Иван Върбанов
Снимка: Катя Чорова

Върховният административен съд остави без уважение искането да бъде спряно предварителното изпълнение на заповедта на министъра на образованието и науката Тодор Танев, с която за служебен ректор на Стопанската академия в Свищов е назначен проф. Иван ВърбановЖалбата срещу предварителното изпълнение на министерската заповед е подадена от проф. Теодора Димитрова, избрана на 28-и май за ректор от Общото събрание на висшето училище.
Определението, с което практически Стопанската академия остава под ръководството на служебния ректор, е на тричленен състав и може да бъде обжалвано в седемдневен срок пред петчленен състав на Върховния административен съд.
По жалби за нарушения при формирането на Общото събрание на Стопанската академия, избрало ректор, както и за назначаването на служебен ректор, в административните съдилища в София и във Велико Търново са образувани общо седем дела.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44