Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов откри новата пречиствателна станция на Поморие

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов откри модернизираната пречиствателна станция на Поморие. Съоръжението е на стойност 32 милиона лева и е част от новия воден цикъл на града. 

Новата пречиствателна станция ще обслужва град Поморие, квартал "Сарафово" и летище Бургас.

Близо 2 милиона пътници минават през летище Бургас по веднъж, плюс Сарафово, целия туристически сезон, плюс Поморие. И всичко това отиваше до днеска в морето, от рибарското пристанище до тука, всяко едно нещо е в подкрепа на бизнеса, на туризма, заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията.

Реконструираната пречиствателна станция в Поморие е с капацитет за над 56 хиляди души, посочи кметът Иван Алексиев.

Дълбоководното заустване е 2800 метра. Освен традиционното органично пречистване, биологично стъпало, имаме пречистване на азот и фосфор. Гарантираме чист Бургаски залив, подчерта Алексиев.

Над 50 пречиствателни станции са направени до момента. До две години Черно море ще бъде изцяло защитено.

Имаме реализирани 50 проекта в района на Черноморското крайбрежие на обща стойност 713 милиона лева. Тази година всички големи населени места ще бъдат оборудвани с техниката, със съоръженията, които са необходими да пазим чисти водите на Черно море, каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов откри сградата на централата на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Бургас и първото, завършено у нас с финансиране от ОП "Рибарство и аквакултури", пристанище в Сарафово.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44