Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа отне живота на човек, спря движението на влакове и затвори пътища

| обновено на 20.06.15 в 19:11

Тежка катастрофа край село Джерман отне живота на един човек и спря движението на влаковете между Дупница и Бобошево. При инцидента камион се сблъсква челно с лека кола, преобърща се и блокира железопътната линия. Вече е възстановено движението на път Е-79 в района на Джерман.

Причината за катастрофата е предприето изпреварване от страна на лекия автомобил, който навлиза в насрещното движение и се удря челно в тежкотоварния камион. Шофьорът на леката кола - мъж на 64 години, загива на място. Водачът на камиона не е пострадал. При ударът ТИР-ът се е преобърнал и е паднал върху релсите. Това блокира движението на влаковете в отсечката между Дупница и Бобошево. Международният влак Солун-София бе спрял на гара Благоевград, а този от столицата - в Дупница. От железопътния превозвач информираха, че са организирали извозването на пътниците с автобуси.

По-рано от БДЖ съобщиха за "Хоризонт", че 47 пътници от международния влак Солун - София са превозени с автобус до Дупница и оттам, качени на влак за София. Автобусен превоз бе осигурен и за 54 души от пътническия влак София-Благоевград, както за други 70 от бързия влак София-Петрич.

За около два часа бе затруднено движението и по главен път Е-79 заради опита ТИР-ът да бъде изтеглен от релсите. Около 16:00 часа от Агенция "Пътна инфраструктура" информираха, че затварят изцяло за движение главния път Е-79, като за леките автомобили е направен обходен маршрут, а тежкотоварните се спират на Благоевград и на Перник. 

До 19:00 часа е затворено движението за всякакъв вид превозни средства. Има отбивки, в смисъл такъв за товарни - спират се автомобилите при Благоевград при Антените и на Перник, а леките автомобили се пропускат през селата. Има обходни маршрути - Бояджиево-Усойка за посока София, а от София е през Сирма, обясни дежурния в Областно пътно управление в Кюстендил Борислав Николов.

Полиция разследва на място причините за инцидента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44